lørdag 21. desember 2013

Luke 18...19....20....21

Dere kan begynne å kalle oss oppsamlerne;)

Nå blir det nemlig en aldri så liten samlingsluke igjen!
Dagene flyr, og julaften nærmer seg:)
I mangel på snø, er man nødt til å dra frem alle triks for å lure frem julestemningen. 

I dagens luke vil vi gjerne vite hva som gir dere julestemning?


Good jul:)

43 kommentarer:

 1. Koselig lys, klementiner, pepperkaker, julemusikk og kongerøkelse er det som gir meg mest julestemning :) Finfin lørdagskveld til dere!

  SvarSlett
 2. Åh, duften av klementiner, "Driving home for Christmas", levende lys, syke barn(!), korpsmusikk, nøtter med skall og glansbilder - for å nevne noe!

  elisabeth_ross att hotmail.com

  SvarSlett
 3. Snø, Sølvguttene, levende lys, duften av svibler og juletre, marsipan og julete:)
  God Jul alle sammen,
  Hilsen Julie

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 5. Snø, julemusikk, klementinar, lukta av pepperkake, gaveinnpakking. Og lukta av pinnekjøt på julafta. Og sølvgutane, sjølvsagt :)

  SvarSlett
 6. Latter, julemusikk, tente lys og røkelse :-)
  clarizaherrera@gmail.com

  SvarSlett
 7. Levende lys, julemusikk, forventningsfulle barn og pepperkaker.
  Og besøke venner og familien.
  Hilsen Hege
  (hegeand2@broadpark.no)

  SvarSlett
 8. Julemorgen på TV, nyvasket og julepyntet hus, forventningsfulle barn, familiemiddager og sist men ikke minst; After Eight:-)

  SvarSlett
 9. Julesokkene som henges opp om natten, etter at vi har pyntet tre, driket gløgg og sett både grevinnen og hovedmesteren og hjelp det er juleferie :) da er det jul!

  Har slike opplevelser som minner og trenger ikke gave uteom snille friske barn og mann (famile og venner også da) men..
  (Har bare et ønske til jul, bjørg anatomic heart...men ser ut som nissen ikke husker på hva jeg ønsker meg...får håpe han kommer i januar med det da det har en betydning grunnet hjertesykt barn som nå er bra, og at jeg hadde englevakt i en ulykke)

  Vil bare skrive et lite dikt :)

  Det er ikke pakker og mat som er best.
  Det er ikke gløggen som varmer mest.
  Men en ting man ikke kan ta i, nemlig tankene på dem man er glad i :)

  Juleklem

  SvarSlett
 10. Stearinlys, julemusikk, juletre, klementiner, lys i vinduene, pepperkaker, julenek, snø og pakking av julegaver. :)

  SvarSlett
 11. Duften av bl.a. pepperkaker, klementiner og pinnekjøtt, synet av adventsstjerner, juletre og nisser, smaken av gløgg, ribbe og marsipan. Aktiviteter som gir meg julestemning er å vandre rundt i julepyntede butikker og gater, høre på julemusikk, pynte til jul og pakke inn julegaver. :-)

  SvarSlett
 12. Åh det er mye. Julelus, gløgg, klementiner, julemusikk, steking av medisterkaker, pakking av gaver, kos med familie og venner, gå i julegater og rett og slett bare kose oss!

  SvarSlett
 13. Snø, klementiner, pepperkaker og ikke minst filmene love actually og the holiday ;)

  SvarSlett
 14. Duften av grantreet i stua, Bing Crosby på repeat, stearinlysene som lyser opp stua og varm gløgg! :)

  Michelle
  (miss_2k@hotmail.com)

  SvarSlett
 15. Julestemning<3 tindrende barneøyne, juletre, lukt av julebakst, grevinnen og hovmesteren og ikke minst tre nøtter til askepott på julaften<3
  God jul!
  Stor klem fra Jannicke.

  SvarSlett
 16. Rakfisk, julemusikk, gløgg, feire bursdag til pappa 22 desember, skrelle poteter juleaften, grøt med Mandal, pepperkake baking, ventetiden og gleden over å gi og få pakker :) <3

  SvarSlett
 17. Koselig julemusikk, julekaker av ulikt slag, ribbe & pinnekjøtt, julebrus, julelys, julepynt og juletrær. Det aller beste er likevel selskapene med familien i jula. :o)

  SvarSlett
 18. Julebrus, innpakking av julegaver, dra hjem fra jobb siste dag før jul, lukten av pinnekjøtt og å pynte juletre og legge gaver under :) God jul :)

  SvarSlett
 19. Julebrus, klementiner, marsipan, brente mandler.

  SvarSlett
 20. Julemusikk for øret, brente mandler for ganen, pinnekjøtt for magen og glede for øyet 🎄👍😊

  SvarSlett
 21. Vel, bildet her stemmer jo bra! det blir ikke jul uten 3 nøtter til Askepott :) Jeg har en plan om å sørge for at mine jenter skal elske den like mye som meg!

  Julepynt må opp, juletreet på plass, julematen skal kjøpes inn, gavene skal gjemmes i skapet på rommet, julekjolen må plukkes ut og det beste; ungene synger julesanger og prater om alt det morsomme de gjør i barnehagen :) Da er det jul!

  SvarSlett
  Svar
  1. Og Lille himmel sin julekalender såklart ;)

   Slett
 22. Julestemning kan være så mangt... svak eim av svibler, lukten av julebakst, lyden av englespill på ovnen, smaken av gløgg, synet av et vakkert lyspyntet utetre i mørket eller gleden over et koselig julekort. I det hele tatt sanse, smake og kose meg med de tradisjonelle og kjære tingene som for meg er JUL. Det viktigste er likvel å vite, at jeg er så heldig å ha noen å dele det med.....

  God jul!

  Mona Lie
  Lie.mona@yahoo.no

  SvarSlett
 23. Det er mye som kan gi julestemning. Først av alt er det jo selvfølgelig snø, noe vi dessverre ikke har nå (men jeg håper virkelig og krysser alle fingrene for at det kommer til julaften - selv om værmeldingene sier noe annet). Julemusikk gir veldig julestemning syns jeg, spesielt sammen med julekaker, gløgg, god mat og hyggelig selskap :-) Mye familietid og hygge. Juletre og julepynt - ikke minst! :-) Adventskalendere, tv-juleserier, god kaffe og te, svibler :-)) God jul til dere! :-) Klem fra Marit, maritbe.blogg@hotmail.com

  SvarSlett
 24. Lys, pepperkaker, klemtiner, julekalendere og julereklamer ;)
  Camilla, skogsmusa@hotmail.no

  SvarSlett
 25. Julestemning er svibler, Love actually, forventningsfulle barn, juletre, Home alone, sjokolade, innekos og familie:)

  SvarSlett
 26. Jeg kjenner bittelitt på julestemningen nå, her jeg sitter alene i leiligheten med tente lys og har pyntet så godt jeg har klart med den lille julepynten jeg har.. Jeg savner imidlertid snøen (selv om jeg ikke liker den særlig godt). Jeg kjente også litt av stemningen i går kveld når jeg satt her og pakket inn alle julegavene, samtidig som jeg hørte på julemusikk og spiste pepperkaker og klementiner. Men det jeg vet helt sikkert er at jeg får den virkelige julestemningen i det jeg endelig kommer hjem til min kjære mamma og pappa! Jeg har aldri før kommet hjem så seint til jul som jeg gjør i år. Da jeg må jobbe på lillejulaften, blir det nesten akkurat i siste liten til at jeg rekker det (heldigvis går hurtigbåten som normalt denne dagen). Når jeg endelig kommer hjem dit vet jeg at huset er julepyntet med alle de kjære nissene som jeg kjenner igjen fra barndommen, samt helt sikkert noen nye som mamma har kjøpt i år! Mamma og pappa står nok på kjøkkenet og tilbereder deilig middag som vi skal kose oss med på kvelden, og jeg vet at de gleder seg minst like mye som meg til jeg kommer hjem (jeg fikk nemlig julekort her om dagen hvor det var skrevet). Hjemme hos mamma og pappa klarer jeg alltid å slappe helt av, og det er der jeg trives best av alle steder i hele verden! Jeg gleder meg også masse til å se storesøster og familien hennes igjen, og kjenner det skal bli skikkelig moro å dele på julestemningen med de to tanteguttene mine (som selvfølgelig etter min mening er verdens beste). På julaften blir det enda mer stemning med tur til gravstedet for å tenne lys hos morfar, mormor og farfar. Kanskje blir det også en siste-liten-tur på kjøpesenteret sammen med paps for å hjelpe han med julegaven til mamsen min (han har det med å være litt seint ute, og vil helst ha meg med for hjelp), dette har jo nesten blitt en tradisjon! Resten av julen er det bare stemning, stemning, stemning med deilige, lange frokoster, de beste middager, tv-kos og avslapping med verdens beste familie, og kjæresten såklart! Jeg gleder meg helt vilt, og synes dette helt klart er den beste tiden av året!

  SvarSlett
 27. Lillejulaften, røkelse, spekemat, lys i treet, radiolotteri fra lokalradioen hjemme Radio Domen, barneglede og julemusikk 💜💜

  SvarSlett
 28. Julemusikk, snø, julebakst, juleverksted, juleferie, innpakking av julegaver, pynting av juletre og pinnekjøtt!

  Mvh
  ninakime@gmail.com

  SvarSlett
 29. Julemusikk, snø, julebakst, juleverksted, juleferie, innpakking av gaver, pynting av juletre, filmen Love Actually og pinnekjøtt!

  Mvh
  ninakime@gmail.com

  SvarSlett
 30. Å lese kjente julefortellinger fra egen barndom til mine barn :-)

  SvarSlett
 31. Hei.

  For meg er julestemning det at det er rent og ryddig i heimen og å kunne sette seg i sofaen og se ut i en julepyntet stue. Toppen på kos blir å se en julerelatert film sammen,både voksne og barn,drikke julebrus og nyte baksten. trenger ikke være mange sorter,vi er veldig fornøyde med risboller og kransekakestenger;)

  SvarSlett
 32. Lukta av pinnekjøtt i heimen:)
  Siri F.

  SvarSlett
 33. Være hjemme hos familie og Go mat, Barn. Hilsen Tine

  SvarSlett
 34. Julestemningen kommer gradvis når Håndball VM eller EM starter i begynnelsen av desember. De første stofene med julemusikk og mørke kvelder meg tente lys. Askepott er en tradisjon hvert år mens lukten av pinnekjøtt kommer gradvis. Det beste er å være sammen med familie og lage nye tradisjoner sammen med sønnen vår.

  Juleklem,

  Birgitte CB, Oslo (tausebirr@hotmail.com)

  SvarSlett
 35. ... uten tvil: lukten av ribbe :-)
  Men god gammeldags julemusikk er også en av favorittene til julestemning.

  SvarSlett
 36. I det juletreet kommer opp, julepakkene legges under, det lukter ribbe og sølvguttene synger julen inn... DA er det juuul:) Gleder meg!

  SvarSlett
 37. Åh, det er lukten av pepperkaker, gløgg og ribbe! Og selvfølgelig filmen tre nøtter til askepott og disneys tegnefilmer på julaften:-)
  siw_johansen@hotmail.com

  SvarSlett
 38. Julestemning kommer når jeg tar frem pynt til advent, lager adventstake, dekorasjoner og blomster, gløgg, julemusikk og sende julekort :)

  Line S.H.

  SvarSlett
 39. Julefilmer på TV og ivrige barn

  SvarSlett
 40. At roen senker seg, treet er pyntet og man kan senke skuldrene og bare nyte hverandres selskap.

  Mvh Beate M
  beate_myran(ætt)hotmail.com

  SvarSlett
 41. Ungenes forventning og lukten av grantre, clementiner og pepperkaker
  tina.triger@live.com

  SvarSlett
 42. pepperkakebaking med ungene, og spotify julemusikk på jobb!
  Ida Lind
  urettferdig(ætt)live.com

  SvarSlett